Cadeaubonnen het ideale kerstpakket

Voor veel werkgevers is het ieder jaar weer een enorme uitdaging om een leuk en vooral ook origineel kerstpakket samen te stellen. Mensen hebben steeds meer wensen en ook alles wordt duurder. Een goed alternatief is dan een cadeaubon als kerstpakket. Het is dan misschien wel niet het meest origineel, maar valt bij de meesten wel vaak het beste in de smaak. Zo zorg je ervoor dat iedereen zelf kan bepalen wat hij of zij koopt en krijg je ook geen scheve gezichten van mensen die iets bijvoorbeeld niet leuk vinden. Uiteraard is het wel belangrijk dat je er iets leuks van maakt en dus niet zomaar een envelop met cadeaubon naar keuze geeft. Hoe je dit doet, vertellen we je in dit artikel.

Geef de mensen de keuze

Cadeaubonnen zijn voor veel mensen ontzettend leuke kerstpakketten, omdat er zo ontzettend veel verschillende winkels zijn waarvan je een cadeaubon kunt halen, is het aan te raden om de mensen zelf de vrije keuze te geven uit bijvoorbeeld de top 10 winkels in Nederland. Zo doet een cadeaubon van BOL.com het altijd goed, maar valt bij veel vrouwen ook een Hema cadeaukaart in de smaak. Om dit eenvoudig vorm te geven, zijn er allerlei partijen waarbij je door middel van een code een bepaald bedrag aan een voucher, waarmee ze zelf kunnen bepalen voor welke cadeaubon ze gaan. Dit heeft als voordeel dat iedereen zelf kan bepalen wat hij of zij leuk vindt en je als werkgever geen last hebt van keuzestress.

Maak het speciaal

Een cadeaubon is niet direct ontzettend speciaal. Toch kun je hier, ook al is het wat minder origineel, toch wat leuks van maken. Handig is daarom om bijvoorbeeld te kiezen voor een combinatie van een wat kleiner kerstpakket met wat lekkernijen en daarin een cadeaubon te doen. Zo kun je tegenwoordig gemakkelijk kerstpakketten online bestellen en vervolgens je eigen cadeaubon toevoegen. Het voordeel van online bestellen, is dat je helemaal zelf de samenstelling kunt bepalen en dus ook het budget wat je maximaal wilt besteden. De kerstpakketten worden keurig in stijl  voor je ingepakt en bij je bezorgd. Zo heb je zelf nergens meer omkijken naar en kun jij je focussen op andere dingen.

Voeg een persoonlijke noot toe

Het geven en ook krijgen van een kerstpakket is en blijft toch iets speciaals. Om het als werkgever nog specialer te maken en je waardering te uiten richting je personeel, mag een persoonlijke boodschap natuurlijk niet ontbreken. Schrijf een handgeschreven kaart of spreek je werknemer persoonlijk toe bij het overhandigen van het pakket. Nu  wordt dit laatste in het geval van een groot bedrijf wat lastiger, maar kun je het wel in de  vorm van een receptie doen bijvoorbeeld. Dit brengt ook direct iedereen dichter bij elkaar en zorgt er ook voor dat je direct iedereen kunt toespreken en kunt bedanken voor het afgelopen jaar. Het kost je misschien wel even wat tijd, maar je zult zien dat het je zeker in dank zal worden afgenomen. Zonder je werknemer sta je als bedrijf natuurlijk helemaal nergens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *