Zelf cadeaubon maken: 6 gratis cadeaubonnen tools getest

Een cadeaubon maken kun je eenvoudig zelf doen. Bijna iedereen vindt het leuk om een zelfgemaakte cadeaubon te krijgen, omdat het erg persoonlijk is. In dit artikel schrijven we onze ervaringen over 6 tools waarmee zelf een cadeaubon maken mogelijk is.


Onze keus: De Giftomatic app vonden wij het leukste effect geven. Met die app maak je een grappige video met gifjes en het gezicht van de ontvanger.

Je kunt daarna ook nog cadeautjes klaarzetten als inspiratie.

Eenvoudig, doeltreffend en in no-time gemaakt. Dowload de app hier.

  “Een hit in onze vriendengroep

   “Ideaal als last minute cadeau

          “Giftomatic is de beste cadeau app van 2020″

TIP: Op Instagram zijn geregeld winacties: @itsaGiftomatic


Maar hoe gaat dit in zijn werk? Welke gratis tool komt het beste uit de test? En hoe kun je de zelfgemaakte cadeaubon nóg persoolijker en leuker maken? Lees  verder in dit artikel hoe je een leuke tegoedbon maken kunt.

zelfgemaakte cadeaubon

De voordelen van zelf een cadeaubon maken

Zelf een klein beetje moeite steken in de cadeaubon, heeft ontzettend veel fijne voordelen.

  • Je kunt je creativiteit kwijt
  • Het is persoonlijker en geniet daardoor een hogere waardering
  • Je kunt iets unieks (zoals een uitje samen) geven
  • Je hoeft niet naar de winkel om een cadeaubon te kopen
  • Je cadeaubon zal niet zomaar verlopen
  • Het is meestal beter voor het milieu

Persoonlijke cadeaus worden doorgaans hoger gewaardeerd en veel langer onthouden.

Wist je dat een groot deel van de gegeven zelfgemaakte cadeaubonnen, uiteindelijk nooit wordt verzilverd? Dat is zonde, maar alsnog heeft de cadeaubon voor iets heel belangrijks gezorgd: “de ontvanger was blij toen je het gaf“.

Maar een ding is zeker, je cadeaubon zal niet leiden tot ontevredenheid zoals bij cadeaukaarten van winkelketens, want normaal gesproken zal hij niet zomaar verlopen!

Moet je heel creatief zijn als je zelf een cadeaubon wilt maken?

Een beetje creatief is wel handig, maar uiteindelijk moet het ook weer niet te perfect zijn. Juist als je ziet dat de cadeaubon uit jouw eigen handen is gekomen, zal de ontvanger het extra bijzonder vinden.

Als je wat tijd steekt in een leuk ontwerp vinden, dan kom je zeker weten tot iets moois. Lastiger is eigenlijk om te bedenken wát je gaat geven.

Digitaal cadeaubon maken om zelf te printen

We hebben 6 tools getest waarmee een digitale cadeaubon maken eenvoudig zou moeten zijn. Verreweg het leukste resultaat kregen we met de Giftomatic app, met die mobiele app maak je er echt een feestje van.


1. Giftomatic
Rating: ★★★★★

Wat hebben we gelachen om de Giftomatic cadeaus, geweldig!

Handig is dat je vooraf gemaakte video templates kunt gebruiken, waarmee je een grappige video maakt met het gezicht van de ontvanger.

Je kiest daarna een shop tegoed, waarmee de ontvanger bij meer dan 100 winkels terecht kan. Aangezien daar ook grote webshops bij zitten zoals Bol.com, Wehkamp en Zalando, zal de gelukkige hier zeker blij mee zijn.

Tof vonden we ook de “blijmakertjes”. Dat zijn cadeausuggesties die je kunt klaarzetten waardoor het nog persoonlijker wordt.


canva
2. Canva
Rating: ★★★★☆

Met Canva kunnen niet-designers, vrij eenvoudig een leuke digitale cadeaubon maken. Canva is erg populair voor social media posts en simpele designs.

Nadeel is dat je wel verplicht een account moet aanmaken voordat je je cadeaubon kunt ontwerpen.


crello
3. Crello
Rating: ★★★★☆

Een behoorlijk professionele tool is Crello. Ze hebben veel voorgemaakte templates en je kunt zelf ook materiaal uploaden.

Crello heeft net als Canva een betaalde versie, waarmee je nog meer templates en foto’s kunt gebruiken uit hun database.

Nadeel ook bij Crello is dat je voor je zelf een cadeaubon maken kan, een account nodig hebt.4. Geef een tegoedbon
Rating: ★★★☆☆

Dit is een handige tool, allemaal netjes in het Nederlands en veel templates voor talloze gelegenheden.

Het nadeel is dat de designs er verouderd uitzien. Veel zijn pixelig en zullen niet heel mooi uit je printer komen.5. Pinterest
Rating: ★★★☆☆

Pinterest is een fantastische bron om inspiratie op te doen, en een leuk template te vinden. Er is alleen zo ontzettend veel aanbod, dat je al snel door de bomen het bos niet meer weet te vinden.

Er zijn veel templates en voorbeelden beschikbaar, die je uiteindelijk zou kunnen uitprinten en met de hand kunt invullen.

Ook kom je hier enorm creatieve ideeën tegen die je in de juiste richting kunnen duwen.


tegoedbonnen.nl
6. Tegoedbonnen.nl
Rating: ★☆☆☆☆

Deze tool ziet er verouderd uit en we zijn hier niet heel enthousiast over. Je moet alles zelf bedenken, er zijn geen voorgemaakte templates en je moet alles zelf doen. Bovendien vonden we het niet heel eenvoudig.

Tegoedbon maken en afdrukken

Wil je de zelfgemaakte cadeaubon afdrukken, dan hebben we nog een paar leuke tips voor je.

1. Gebruik een perforator met vorm
Door een vormpje te ponsen in de tegoedbon, krijgt het een nog veel leuker en persoonlijker karakter.

perforator met vorm

2. Gebruik dikker papier
Door dikker papier te gebruiken (180 grams bijvoorbeeld), krijgt de cadeaubon een mooiere uitstraling. Helemaal als het papier uit zichzelf wat relief heeft. Je kunt dit soort papier eenvoudig kopen bij een primera, bruna of ako.

zelf cadeaubon maken en afdrukken

3. Touwtje met accessoire
Ga je een cadeaubon zelf maken en afdrukken en heb je het gevoel dat het toch niet helemaal af is? Hang er dan een leuk accessoire aan vast waar je eventueel ook nog een extra boodschap op kunt schrijven.

cadeaubon zelf maken en afdrukken

Voorbeelden van zelfgemaakte cadeaubonen

Er zijn talloze designs van cadeaubonnen online te vinden die je eenvoudig kunt uitprinten. De voorbeelden hieronder zijn niet van voldoende kwaliteit (pixels) en dienen vooral ter inspiratie.zelf cadeaubon maken 1 zelf cadeaubon maken 2 zelf cadeaubon maken 3

Een cadeaubon maken met online tools

Wil je vooral tips over hoe je een cadeaubon kunt maken en wat je zoal kunt geven, dan raden we je de site cadeaubonmaken.com aan.

5 antwoorden op “Zelf cadeaubon maken: 6 gratis cadeaubonnen tools getest”

  1. Als HR manager heb ik al veel dingen geprobeerd om iets leuks te geven aan medewerkers, maar ik moet zeggen dat ik wel erg enthousiast ben over Giftomatic. Het is sneller en de cadeautjes klaarzetten maakt het ook echt persoonlijk. Je kunt er niet echt naast zitten zeg maar.

    De videos zijn heel leuk, al mag het aanbod wel iets uitgebreider voor de heavy users.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *