Bol.com cadeaukaart verlopen? Gooi hem niet weg

De Bol.com cadeaukaart is een van de populairste cadeaukaarten in Nederland. Dat is niet gek aangezien Bol.com een prachtig en oerhollands merk is. Helaas kan een Bol.com cadeaukaart verlopen, doorgaans is dat na 3 jaar. Maar dit staat meestal op de cadeaukaart beschreven.

 1. Bekijk hier de Bol.com saldo checker.
 2. Of hier de voorwaarden van de cadeaukaart.
 3. Lukt het niet met bovenstaande links? Dan vindt je hier een duidelijke uitleg en met stappenplan hoe je je Bol.com cadeaukaart saldo kunt chekcen

Mag de Bol.com Cadeaukaart verlopen?

Mocht je eraan twijfelen, cadeaukaarten mogen volgens de wet verlopen. Doorgaans is de Bol.com cadeaukaart 3 jaar geldig. Van wat we hebben begrepen is Bol na die periode helaas niet coulant.

Waarom veel consumenten een Bol.com cadeaukaart kopen:

 • Bol heeft een enorm groot aanbod (ruim 20 miljoen producten)
 • De service is doorgaans heel goed
 • Snelle levertijden

De cadeaukaart van Bol.com wordt gezien als een van de betere cadeaukaarten. Er zou maar een zeer klein percentage verlopen en met de 3 jaar geldigheidsduur (doorgaans) is Bol vrij coulant.

Lees hier de exacte voorwaarden van bol.com cadeaukaarten.

bol.com cadeaukaart verlopen

Compensatie voor verlopen cadeaukaart

Er is een bedrijf dat een cadeau app heeft ontwikkeld en als promotie een compensatie geeft voor verlopen cadeaukaarten. Alle kaarten uit Nederland worden geaccepteerd, dus ook een verlopen cadeaukaart van Bol.com.

Om alsnog een compensatie voor je verlopen cadeaukaart van Bol te ontvangen meld je je hier aan.

Je ontvangt een compensatie van rond de €10,- korting (of een percentage) bij een of meerdere populaire webshops.

TIP: activeer de wallet in je Chrome browser

chrome wallet cadeaukaarten

Wist je dat het mogelijk is om je cadeaukaarten op te slaan in je browser? Er verschijnt dan bij de zoekresultaten in Google een icoon als je een geschikte cadeaukaart hebt voor die website.

Hierdoor vergeet je de cadeaukaart die je hebt minder snel. Klik hier voor meer informatie.

google resultaten cadeaukaart icoon

Reacties op social media

Zoals te verwachten vinden consumenten het niet leuk als ze er achter komen dat hun cadeaukaart is verlopen.

Een kanttekening is wel dat een cadeaukaart uitgeven voor een bedrijf ook geld kost. Lees hier meer over waarom cadeaukaarten verlopen.

verlopen cadeaukaart bol verlopen cadeaukaart bol.com

cadeaubon bol verlopen cadeaukaart bol verlopen

Boekenbon inleveren Bol.com

Heb je toevallig nog een boekenbon liggen? Dan is het goed om te weten dat je de boekenbon bij Bol.com kunt besteden. Dat is wellicht fijn om te weten als je Bol.com cadeaukaart is verlopen. Het gaat overigens niet om de papieren versie van de boekenbon, maar alleen om het pasje.

Stappenplan Bol.com saldo checken

We hebben een uitleg geschreven inclusief plaatjes en duidelijke instructies, hoe je je bol cadeaukaart saldo kunt checken.

11 antwoorden op “Bol.com cadeaukaart verlopen? Gooi hem niet weg”

 1. Wat een vondst! Bedankt voor deze tip, heb mooi via giftomatic herbruikbare afsluitdeksels besteld die ik al een tijdje wilde

 2. Verlopen cadeaukaart??? Huh? Er is geld ontvangen door Bol.com en nu is het geld weg. De (responsemail/auto-reactie) excuses die het bedrijf aanbiedt, zijn dan ook niets, helemaal niets waard. Als je je klant serieus neemt, dan stel je je coulant op en heb je begrip voor welke reden dan ook waardoor de bon nog niet is ingeleverd. Reden om te stoppen met cadeaubonnen van bol dus.
  Jammer dat een bedrijf wat de laatste jaren zijn omzet heeft ver-tig-voudigen zich zo middeleeuws opstelt als het gaat om service.
  Gelukkig zijn er ook ondernemers die na de vervaldatum wel de mogelijkheid bieden om te bon opnieuw te activeren!

 3. Ook ik had een bon van Bol, kennelijk verlopen. Tijdens Corona was de slogan ” koop lokaal” en dat deed ik.
  Helaas hiervoor gestraft.. weg €200,-
  Geen coulance, maar erger nog. Geen berichtje voordat deze zou gaan verlopen 😡

 4. Goedemorgen,

  Heb een bon van bol en die is nu verlopen kan ik nog wat mee , heb zelf naar een nr gebeld en daar konden ze mij niet veder helpen en moet €16,69 buiten mij gebruik kosten betalen hoop dat u wat voor mij kan betekenen voor mij bol bon.

  Met vriendelijke groet,
  Naima Benchellal

 5. Ondanks dat het staat vermeld vindt ik het regelrecht stelen van je klanten..als een rekening ook verlopen is hoeven we die ook niet meer te betalen dan ?? Slechte clandestiene van Bol.com

 6. @Bol.com, waarom brengen jullie de cadeaukaarten, die iemand in zijn wallet bij jullie heeft staan, niet automatisch in mindering van het aankoopbedrag van een bestelling via Bol.com? Jullie zouden met deze service een aantal klanten zeker helpen en zorgen voor minder verlopen van hun kaarten.

 7. Hoe schandalig; zojuist te horen gekregen van Bol.com medewerker dat mijn cadeaubon van 100 Euro recent verlopen is. En dus niets meer waard; we stoppen dit bedrag nu in onze eigen zak. Dat kan toch niet waar zijn?! Pure diefstal!

 8. Had een bol.com kadobon van 75 euro van iemand gekregen. Binnen een jaar wilde ik deze verzilveren, bleek deze verlopen! Achteraf dus een doorgegeven kaart, maar alsnog kapitaalvernietiging en in wezen diefstal door Bol.com. Wat een respectloze manier om met je klanten om te gaan. Ik doe mijn online aankopen voortaan wel ergens anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *