Diner cadeau verlopen – wat kun je nog doen?

Veel mensen lopen tegen de lamp en laten hun diner cadeau verlopen. Meestal is de uitgever van het diner cadeau niet coulant en vis je als consument keihard achter het net. Deze cadeaukaart wordt uitgegeven door Premium Cards BV uit Amsterdam.

diner cadeau verlopen

Diner cadeau verlopen, wat nu?

Is de diner cadeau kaart kort geleden verlopen? Dan kun je proberen om contact op te nemen voor coulance. Maar in de meeste gevallen geeft het bedrijf niet thuis.

Een alternatief is de cadeaubon alsnog verzilveren via Giftomatic. Lees daarover meer in deze post.

Klik hier om de compensatie voor een verlopen diner cadeaubon bij Giftomatic te ontvangen. Je krijgt een compensatie van €5,- tot €15,- óf een percentage korting bij een of meerdere populaire webshops.

Verder is er niet veel aan te doen helaas, volgens de wet mogen cadeaukaarten verlopen.

Consumenten over hun diner cadeau bon

dinercadeau verlopen

diner cadeau kaart verlopen

Ook op de reviewsite van Trustpilot zien we vrij veel negatieve reacties terug.

diner cadeaubon review

Wat staat er in de voorwaarden van diner cadeau?

In de voorwaarden heeft het bedrijf het volgende staan:

Het Tegoed en Saldo van Diner Cadeau is gegarandeerd voor een periode van 1 jaar, tenzij anders vermeld, vanaf de datum van aanschaf van Diner Cadeau en is gedurende deze termijn door Gebruiker opeisbaar overeenkomstig het bepaalde in lid 11. Na deze periode en de omstandigheid als vermeld in lid 11 vervalt iedere aanspraak van de Gebruiker op het Saldo van Diner Cadeau en vervalt het Saldo en/of het Tegoed aan PC. De Gebruiker kan dan op het Saldo en/of het Tegoed geen enkele aanspraak meer maken.

Helaas is deze cadeaukaart dus maar 1 jaartje geldig. We lezen verder dat je ook het hele bedrag in 1 keer moet besteden, anders vervalt dat ook meteen. Pas dus op als je een diner cadeaukaart hebt van bijvoorbeeld €100,-

Indien een Gebruiker minder besteedt dan het Saldo van Diner Cadeau, vindt er geen restitutie plaats van het verschil tussen het werkelijk bestede bedrag en het Saldo op Diner Cadeau.

Let hier dus goed op!

We lezen verder ook dat je de kassabon moet bewaren! Dat is natuurlijk wat vreemd, aangezien je de kassabon meestal niet bij een cadeautje krijgt… Hierdoor is het voor de ontvanger extra onduidelijk tot wanneer de diner cadeau kaart precies geldig is.

De Gebruiker dient de kassabon van de aanschaf van Diner Cadeau te bewaren ter bewijs van het aangeschafte saldo op Diner Cadeau. PC accepteert, behoudens tegenbewijs, de originele kassabon als enig bewijsmiddel terzake dan wel een door PC ondertekend uittreksel uit de centrale rekeningadministratie van PC. PC staat er niet voor in dat een door haar via het internet aan de Gebruiker verstrekte opgave het Saldo juist weergeeft en aanvaardt daarover geen enkele aansprakelijkheid.

Grote kortingen op de diner cadeaubon

Bedrijven worden regelmatig benaderd door de organisatie achter de diner cadeau bon. Deze bieden de kaart met flinke kortingen aan (tot wel 25%) omdat ze weten dat een groot deel van de kaarten toch zal verlopen.

7 antwoorden op “Diner cadeau verlopen – wat kun je nog doen?”

 1. Wij hebben als cadeau twee Diner cadeau kaarten gekregen €75,00 en 100,00 maar hebben in de Corona tijd er geen gebruik van kunnen maken en nu zijn ze verlopen.
  Schandalig dat er helemaal geen verlenging is
  Ik vind dit in deze tijd gewoon oplichting zonder coulance. Ze moeten dit aanpakken en ik raad iedereen aan nooit zulke bonnen te kopen.

 2. ik heb diner cadeau gekregen om te gebruiken voor een trouwdag dineetje .helaas die ging door Corona niet door nu 1/2 jaar later blijkt de kaart verlopen op de kaart staat geen datum vermeld hoe moet ik dan weten wat de einddatum is. en geen coulance lekker hoor die uitgever moet wel erg veel verdienen aan verlopen kaarten wat een oplichting en dat is legaal diefstal goed gekeurd door onze regeringen

 3. Zo ontzettend klaar met deze vorm van oplichting zoals ik het noem
  In het vervolg geld maar leuk inpakken dan heeft de gever er in ieder geval wel van aan en niet de uitgever!!!

 4. Ik heb 3 euro betaald om mijn kaart die een paar dagen was verlopen opnieuw te activeren wi. Ik afrekenen krijg ik te horen is verlopen

 5. Diverse keren gemaild met de uitgever van de dinercadeau kaarten, dit is mijn laatste mail waarop ik nog steeds geen antwoord heb gehad! : Mijn man is sept. 2019, 40 jaar in dienst van de gemeente. Hij krijgt 2 diner-cadeau kaarten ter waarde van 250,00. Een aanzienlijk bedrag.
  Door diverse redenen, oa overlijden in de familie, maken wij nog geen gebruik van de kaarten. Tevens zijn de restaurants 3 van de 12 maanden gesloten in deze periode. Allereerst lijkt het mij dan niet meer als billijk, dat de kaarten 3 maanden langer geldig zijn. Daar komt bij dat ik geen datum op de kaart kan vinden waarop deze is gekocht / aangeschaft. Dus ook niet vanaf wanneer de geldigheid van de kaarten begint.
  Ik denk dat ik hiermee nogmaals heb aangegeven, dat we voor het bedrag van 250,00 geen genoegen nemen met een kortings voucher van 25%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *