Diner cadeau verlopen – wat kun je nog doen?

Het overkomt veel mensen; ze laten hun diner cadeau verlopen. Helaas hebben cadeaukaarten nu eenmaal een verloopdatum en die is sinds 1 januari 2022 twee jaar. Kaarten die zijn gekocht voor 1 januari (let op, gekocht is dus niet ontvangen!) zijn vaak 1 jaar geldig.

Lees hier een artikel waarom cadeaukaarten verlopen.

diner cadeau verlopen

Diner cadeau verlopen, wat nu?

Is de diner cadeau kaart kort geleden verlopen? Dan kun je proberen om contact op te nemen voor coulance.

Een alternatief is de cadeaubon alsnog verzilveren via Giftomatic. Lees daarover meer in deze post.

Klik hier om de compensatie voor een verlopen diner cadeaubon bij Giftomatic te ontvangen. Je krijgt een compensatie van €5,- tot €15,- óf een percentage korting bij een of meerdere populaire webshops.

Verder is er niet veel aan te doen, volgens de wet mogen cadeaukaarten verlopen.

Consumenten over hun diner cadeau bon

dinercadeau verlopen

diner cadeau kaart verlopen

Wat staat er in de voorwaarden van diner cadeau?

In de voorwaarden heeft het bedrijf het volgende staan:

Het Tegoed en Saldo van Diner Cadeau is gegarandeerd voor een periode van 2 jaar, tenzij anders vermeld, vanaf de datum van aanschaf van Diner Cadeau en is gedurende deze termijn door Gebruiker opeisbaar overeenkomstig het bepaalde in lid 11. Na deze periode en de omstandigheid als vermeld in lid 11 vervalt iedere aanspraak van de Gebruiker op het Saldo van Diner Cadeau en vervalt het Saldo en/of het Tegoed aan PC. De Gebruiker kan dan op het Saldo en/of het Tegoed geen enkele aanspraak meer maken.

De cadeaukaart is dus 2 jaar geldig. De meeste mensen gaan wel eens uit eten, zorg er dus voor dat je de kaart vooral niet vergeet!

Let nog even op het volgende:

Indien een Gebruiker minder besteedt dan het Saldo van Diner Cadeau, vindt er geen restitutie plaats van het verschil tussen het werkelijk bestede bedrag en het Saldo op Diner Cadeau.

31 antwoorden op “Diner cadeau verlopen – wat kun je nog doen?”

 1. Wij hebben als cadeau twee Diner cadeau kaarten gekregen €75,00 en 100,00 maar hebben in de Corona tijd er geen gebruik van kunnen maken en nu zijn ze verlopen.
  Schandalig dat er helemaal geen verlenging is
  Ik vind dit in deze tijd gewoon oplichting zonder coulance. Ze moeten dit aanpakken en ik raad iedereen aan nooit zulke bonnen te kopen.

  1. Ons is hetzelfde overkomen. Vind ook dat er maar eenwinnaar is: de organisatie. Verder alleen verliezers. De Gever, de ontvanger en de horeca.

  2. Kunst en cultuurkaart geeft tegen betaling van €3,00 een verlening van twee jaar aan.
   Dat noem ik nog eens klantvriendelijk.
   Bij de dinnerkaart krijg je keihard nee te horen.
   Daar is slechts 1 winnaar de organisatie achter de kaart en 3 verliezers te weten de gever, de ontvanger en her restaurant!
   Jammer dat er niets tegen te doen is.
   .

  3. Hier precies het zelfde! Wij hebben een bon gegeven aan onze ouders van 100 euro. De meer dan de helft van de tijd was het op slot en vervolgens kun je niks reserveren omdat het vol zit… probeer je wat te regelen maar helaas krijg je 10 euro korting op een hotel overnachting. Sorry maar dat gaat gewoon niet meer…

  4. Ja, ik had hetzelfde, man niet gevaccineerd, dan denk je ook niet aan uit eten gaan! Pest aan dit soort bonnen!

  5. Wij hebben voor ons 50 jarig huwelijk veel diner cadeaubonnen gehad. door mijn prostaatkanker en Corona is het er niet van gekomen. nu een weekje eruit merken we dat de cadeaus van vrienden en familie waardeloos zijn.
   ZEGT HET VOORT AAN FAMILIE, VRIENDEN EN FACEBOOK EN KASSA !
   ZORG DAT DINER CADEAU GEEN KAART MEER VERKOOPT.
   Rob Hulst

  6. Wij hebben de zelfde ervaring. Vorig jaar met pensioen gegaan en een diner bon van € 50 gekregen. I.v.m. corona niet op tijd kunnen benutten en toe wij drie maanden terug een aanvraag hebben ingediend voor eventuele verlenging hebben we gewoon domweg nooit geen antwoord gekregen. Ik raad iedereen af om zo’n bon aan iemand te geven.

 2. ik heb diner cadeau gekregen om te gebruiken voor een trouwdag dineetje .helaas die ging door Corona niet door nu 1/2 jaar later blijkt de kaart verlopen op de kaart staat geen datum vermeld hoe moet ik dan weten wat de einddatum is. en geen coulance lekker hoor die uitgever moet wel erg veel verdienen aan verlopen kaarten wat een oplichting en dat is legaal diefstal goed gekeurd door onze regeringen

   1. Nou Petra, dan moet die firma List&Bedrog wel reageren, want ik heb tijdig nog voor verloop van mijn kaart verlenging aangevraagd, maar tot 2x toe wordt er niet gereageerd.

 3. Zo ontzettend klaar met deze vorm van oplichting zoals ik het noem
  In het vervolg geld maar leuk inpakken dan heeft de gever er in ieder geval wel van aan en niet de uitgever!!!

 4. Ik heb 3 euro betaald om mijn kaart die een paar dagen was verlopen opnieuw te activeren wi. Ik afrekenen krijg ik te horen is verlopen

 5. Diverse keren gemaild met de uitgever van de dinercadeau kaarten, dit is mijn laatste mail waarop ik nog steeds geen antwoord heb gehad! : Mijn man is sept. 2019, 40 jaar in dienst van de gemeente. Hij krijgt 2 diner-cadeau kaarten ter waarde van 250,00. Een aanzienlijk bedrag.
  Door diverse redenen, oa overlijden in de familie, maken wij nog geen gebruik van de kaarten. Tevens zijn de restaurants 3 van de 12 maanden gesloten in deze periode. Allereerst lijkt het mij dan niet meer als billijk, dat de kaarten 3 maanden langer geldig zijn. Daar komt bij dat ik geen datum op de kaart kan vinden waarop deze is gekocht / aangeschaft. Dus ook niet vanaf wanneer de geldigheid van de kaarten begint.
  Ik denk dat ik hiermee nogmaals heb aangegeven, dat we voor het bedrag van 250,00 geen genoegen nemen met een kortings voucher van 25%.

 6. wat een k…firma dinercadeau, ik ga zeker aan vrienden en online zeker geen positief advies geven over diner cadeau maar duidelijk ventileren dat deze manier van cadeau geven weggegooid geld is ! En dan druk ik mu nu netjes uit… grrrrrrr…… En dan zeker niet goed hoe men er in deze corona tijd ermee om wordt gegaan. Tot 2x toe een verlenging/coulance aangevraagd … 1 van een kaart die nog geldig was en 1 coulance van een kaart die helaas verlopen was .. maar beide keren ook nog totaal geen reactie.

 7. Mijn ouders hebben van hun kleindochter een cadeau kaart gekregen in april 2020, eerst kregen ze bij het enige restaurant bij hun in de buurt te horen dat t niet geldt voor de afhaalmaaltijden maar in t restaurant genuttigd moet worden( dicht met corona dus alleen afhaal) en nu is hij verlopen…april 2021…echt belachelijk!dat ze dan alle kaarten nog een jaar laten doorlopen, wel lekker cashen zo op die manier! Misschien een heel leuk onderwerp voor tv programma Radar of Kassa!!

 8. Ik heb alleen maar slechte ervaringen met het ingeven van deze kaarten bij de restaurants. Er moet altijd iemand bijgehaald worden die er iets van af weet. Ze weten nooit hoeveel geld er op staat. Dat vragen ze je altijd. Ze kunnen administratief niet de combinatie maken met card, bijbetalen met pin of cash. Dus krijg je geen factuur. Ik heb de indruk dat de restaurants wel de aantrekking van klanten via de card willen, maar met tegenzin de inname doen, want dat kost hun geld en tijd en dan verzinnen ze bij het afrekenen het vorige zodat de klant uiteindelijk zegt. Laat maar, ik betaal wel normaal. Zeker als je zelf niet eens meer wat wat het saldo van de card is.

 9. Dinercadeau doen of ze gek zijn als je ze mailt. Totaal geen reacties, ondanksdat ze me eerde mailden dat de kaart met 2 jaar verlengd zou worden onder inhouding van €10 (ja ja € zo veel geld).
  Mensen zeg tegen je kennissen om GEEN cadeaukaarten meer te geven.

 10. Dit bedrijf zal wel aardig winst maken, vooral in deze coronatijd.
  Voor ons 50-jarig huwelijk een kaart gekregen ter waarde van € 60,00. Doordat de hotels gesloten waren konden wij er geen gebruik van maken. Gevolg: kaart verlopen.
  Twee keer om compensatie gevraagd, maar geen enkele clementie: zie onze voorwaarden. Wel 25 % korting op een diner, maar dat haalt niet het bedrag dat op de kaart stond.
  Ze zijn keihard. Zo ga je niet om met mensen, zeker niet in deze tijd.
  Hier koop je toch nooit weer een cadeaubon!?

 11. Beste mensen, ook ik ben slachtoffer van een verlopen diner cadeau kaart in Corona tijd.
  Kunnen wij onze krachten niet bundelen en bv naar de Consumentenbond stappen!?
  Ik hoor het graag. Groeten Liesbeth

 12. Inderdaad zou je denken, dat i.v.m. corona, er toch een verlengingstermijn van deze kaarten zou moeten zijn. Je wilt ook niet direct nadat de restaurants weer open gaan, je kaart inleveren.
  In ieder geval dit soort kaarten zelf nooit kopen!

 13. Wij hebben ook als cadeau de bonnen ontvangen voor Covid. Los van het feit dat een geldigheidsduur van 1 jaar oplichting is zou verlenging niet meer dan normaal.

  Niet kopen dus bij dit soort oplichters, vvv bonnen zijn 5 jasr geldig

 14. Ook onze diner-cadeau kaart was vervallen. Na uitbraak corona even in de la geraakt en vergeten.
  Staat op hun site om dan via hun coulanceregeling verlenging aan te vragen.
  Na eerdere pogingen via de site eindelijk via email hun kunnen verzoeken. Helaas, totaal geen begrip. Tot 2x toe afgewezen.
  Kortingsbon van € 10 op hotel boeking.
  Doe nooit meer wat met deze diner kaart. Oplichters

 15. Nooit meer cadeau kaarten ga als gever gewoon lekker eten lunch diner met de ontvanger, die kaart uitgevers lopen binnen van verlopen en verloren kaarten.
  En mocht je hem toch kunnen verzilveren dan moet de horeca ondernemer een flink deel afstaan.

  Gewoon niet meer doen die tegoed bonnen , wees creatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.